Vámosújfalu Község Önkormányzata támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében létrehozott „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteme tárgyú pályázati felhíváson, amelynek lebonyolítója (támogatója) az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. A projekt keretében vállaltuk az önkormányzat tulajdonában lévő 75/1, illetve 110/1 hrsz (Dankó Pista út vége, illetve Széchényi út telek) területeken, az évek óta felhalmozott építési törmelék, és bontási hulladék felszámolását, elszállítását, és a terület megtisztítását.

 A becsült kalkuláció szerint a 75/1 hrsz-ról és a 110/1 hrsz is, teljes mértékben el tudjuk szállítani, a keletkezett, felhalmozott építési, bontási törmeléket, hulladékot. A felszámolt “hulladéklerakót” folyamatos ellenőrzés mellett, sorompóval zárjuk le, kerítéssel valamint tiltó táblák kihelyezésével a megtisztított terület nem hívja fel a figyelmet az illegális hulladék lerakására.

Az önkormányzat tervei szerint az így megtisztított területen a településen / közterületen / keletkező zöld hulladék tárolására alakítja ki és a mezőgazdasági közfoglalkozási program keretében komposztálást tervez, melyet a termő földeken hasznosít.

Megvalósításra elnyert összeg: 4 489 819 Ft
Felszámolt hulladék mennyisége: 225 köbméter

A projekt ideje: 2021.04.21.- 2021.05.31

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>