Nyári diákmunka igényfelmérés

Elsősorban azon 16-és 25 év közötti nappali tagozaton tanuló, Vámosújfalu Községben állandó lakcímmel rendelkező diákok jelentkezését várjuk, akik 2024. július 01. és 2024. július 31. (ezen a kezdő és befejező időpont változhat) közötti időszakban napi 6 órában nyári diákmunkát vállalnának.  Fontos tudni, hogy ez még csak egy igényfelmérés a pontos foglalkoztatható létszámot majd a munkaügyi központ határozza meg.

Jelentkezni, 2024. június 05. napjáig 12:00 –ig lehet a 47/394-042-es telefonszámon vagy a vamosujfalu@gmail.com e-mailcímen.

VTSZ vetélkedő 2024.05.25

A Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) 2024.05.25-én tartotta az iskolák közötti vetélkedőt Budapesten, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Oktatási Központjában.

A Szövetség 19 tagtelepülést fog össze. Szlovákiából: Vámos, Vámosbalog, Vámoslucska , Felsővámos, Vámosladány, Vámosfalva

Magyarországról: Sajóvámos, Vámosújfalu, Vámosatya, Vámosszabadi, Vámosmikola, Vámosgyörk, Vámospércs, Vámosoroszi, Somogyvámos, Nemesvámos, Vámoscsalád Romániából: Vámosudvarhely, Vámosgálfalva

A versenyen 9 település iskolája képviseltette magát. A Vámosújfalui Általános Iskola 4 tanulója vett részt a megmérettetésben. A verseny a köszöntő után egy elméleti teszttel indult, majd sportos, ügyességi feladatok következtek: célba és kosárra dobás, kapura rúgás, céllövészet, puzzle, akadálypálya, evezőpad. A finom ebédet követően nagy izgalommal várta minden résztvevő a zsűri döntését.

Az eredményhirdetésen jelen voltak: Dr. Balaska Andrea NAV pénzügyőr ezredes,Teleki József pénzügyőr ezredes, Polc Attila dandártábornok, Bók Mihály a VTSZ főtitkára, Hám László a VTSZ elnöke. Iskolánk diákjai az előkelő II. helyezést érték el. A csapat tagjai: Felházi Emma, Garai Boglárka, Dobronyi András, Pauleczki János. Gratulálunk a szép eredményhez!

Felkészítők: Braunné Leskó Zsuzsanna és Nagy Szabolcs.

A verseny után egy közös látogatást tettünk a Pénzmúzeumba, ahol a fantasztikus interaktív kiállítás valósággal ámulatba ejtett minket. A tartalmas nap végén pedig polgármester úr a McDonald’s-ban vendégelte meg a csapatot.