Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban

https://www.iranyasereg.hu/

Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban

Továbbra is várja a speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezőket a Magyar Honvédség. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz nyár óta közel ezren csatlakoztak, de a szolgálat iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért akár már február 1-jén újabb kiképzések indulhatnak.

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója, mely a koronavírus-járvány elleni védekezésben akár több ezer fő foglalkoztatásával is szerepel vállal. A speciális tartalékosi szolgálat a munkahelyüket elveszítő, felnőtt korú, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgároknak szól. A honvédségnél mindenki megtalálhatja a számításait, mert a klasszikus katonai feladatok mellett, szinte valamennyi civil szakma képviselőit tudják foglalkoztatni.

A program júliusi indulásakor 14 helyszínen közel 400 fő vonult be, szeptemberben pedig 13 helyszínen több mint 350 fővel kezdődtek meg a kiképzések. A bevonulás harmadik üteme október elsején volt 10 helyszínen, ekkor több mint 200 fő írt alá szerződést a honvédséggel. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés.

A felvételt nyert katonák három ciklusban végzik a hat hónapos kiképzésüket, amely alapkiképzésből, általános lövész kiképzésből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A foglalkozások heti 40 órás elfoglaltságot jelentenek. Ha valaki közben úgy dönt, hogy visszatér a civil életbe, azt bármikor, hátrányos következmények nélkül megteheti, de a szerződés újabb 6 hónappal meg is hosszabbítható.

A jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy áttérnek más tartalékos szolgálati formára, vagy pályájukat szerződéses katonaként folytatják, amennyiben megfelelnek az ehhez szükséges fizikai, pszichikai és egészségügyi feltételeknek. A Magyar Honvédség a toborzóirodáiban és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja, további információk a www. iranyasereg.hu oldalon találhatóak.

Virtuális jótékonysági bál: köszönetnyilvánítás és díjátadás

A helyi óvoda és bölcsőde támogatására megrendezett virtuális jótékonysági bál eredményesen lezárult.Az óvoda, bölcsőde és a Vámosújfaluért Alapítvány nevében tisztelettel megköszönöm mindenkinek, akik munkájukkal és adományaikkal támogatták az óvodát és bölcsődét.

Köszönettel:

Jadlóczki Lajos

Vámosújfaluért Alapítvány kuratóriumi elnöke

A tombolasorsolás fődíjának átadása a mai napon megtörtént.

Az okos TV boldog tulajdonosa Szendrey Béla lett, aki az alábbi gondolatokkal köszönte meg a fődíjat:

“Boldog vagyok, hogy e szép nyeremény tulajdonosa lehetek, de még nagyobb boldogság számomra, hogy ha támogatni tudjuk adományainkkal gyermekeinket, vagy bármilyen más nemes célra adományozhatunk. Hiszem és vallom, hogy bármilyen nagyságú adományainkat az Úristen többszörösen visszaadja. Áldott Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!”

 

Virtuális jótékonysági bál eredményhirdetés

Megvannak a nyertesek!

A főnyeremény és a különdíj mellé a Házhoztáp Kft. jóvoltából kisorsoltunk 3db kutyatápot is.

 A nyertesek:

Okos TV: Szendrey Béla

Juhász Gábor festménye: Máyer Miklós

1-1 db kutyatáp: Csépke Attila, Tarnai Tamás Attila, Szepesi Sándor

Köszönjük a felajánlásokat és a támogatást!

Az alábbi linken megtekinthető a sorsolás: